خدمات پرستاری سپید گستر

مرکز مشاوره و پرستاری سپیدگستر ارائه دهنده خدمات پزشکی، پرستاری و درمانی

خدمات پرستاری سپید گستر

مرکز مشاوره و پرستاری سپیدگستر ارائه دهنده خدمات پزشکی، پرستاری و درمانی

چند نکته مهم برای تنظیم خواب کودکان

اختلالات خواب فقط مخصوص بزرگسالان نیست. بلکه درصد زیادی از کودکان نیز به انواع مختلفی از اختلالات خواب مبتلا هستند. همین موضوع هم نگهداری از آنها را گاها دشوارتر می‌کند. در این مقاله می‌خواهیم به چند نکته مهم در مورد تنظیم خواب کودکان اشاره کنیم. این نکات علاوه بر این که باعث می‌شوند کودک بهتر بخوابد و رشد بهتری داشته باشد، کار پرستار کودک را نیز راحت‌تر می‌کند.

چند نکته مهم برای تنظیم خواب کودکان

 

روش‌های ساده برای تنظیم خواب کودکان

یک ساعت اختصاصی برای خواب او در نظر بگیرید

کودکانی که به سن مدرسه رسیده‌اند هر شب بین 9 تا 11 ساعت خواب نیاز دارند. اما نیازها و الگوهای خواب هر کودکی نسبت به کودک دیگر متفاوت است. الگوی خواب بیشتر کودکان ربطی به فعالیت روزانه‌شان ندارد. شما هر ساعتی که آنها را به رختخواب ببرید نق می‌زنند و نمی‌خواهند بخوابند. پس یک ساعت مشخص برای خواب‌شان در نظر بگیرید و زودتر از موعد تعیین شده آنها را به رختخواب ببرید.

زمان بیداری آنها را نیز تنظیم کنید

اگر بدانید که کودک‌تان به چه میزان خواب نیاز دارد و شب‌ها چه ساعتی به رختخواب می‌رود، تعیین ساعت بیداری او یک معادله ریاضی ساده است. اجازه دهید فرزندتان در تعطیلات آخر هفته کمی دیرتر بخوابید و دیرتر بیدار شود. البته منظورمان فقط نیم الی یک ساعت تاخیر است. نه بیشتر.

یک روال ثابت خواب برای اعضای خانواده داشته باشید

روتین بودن ساعت خواب و بیداری، مخصوصاً برای نوزادان، کودکان نوپا و کودکان دبستانی بسیار مهم است. انجام کارهای خاص قبل از خواب مانند مسواک زدن، جلوی چشم بچه‌ها، سیگنالی را به آنها می‌دهد که نشان‌دهنده فرا رسیدن زمان خواب است.

حداقل دو ساعت قبل از خواب تلویزیون را خاموش کنید

تحقیقات نشان داده‌اند که نور متصاعد شده از صفحه تلویزیون، تلفن‌های هوشمند یا مانیتور می‌تواند در تولید هورمون ملاتونین اختلال ایجاد کند. ملاتونین بخش مهمی از چرخه خواب و بیداری است. هنگامی که سطح ملاتونین در بالاترین حد خود قرار می‌گیرد، بدن احساس خواب‌آلودگی می‌کند. فقط تماشای نیم ساعت تلویزیون یا صفحه نمایش گوشی قبل از خواب می‌تواند به اندازه‌ای در خواب کودک اختلال ایجاد کند که تا 2 ساعت بعد نیز سرحالش می‌کند.

قبل از خواب استرس کودک را کاهش دهید

هورمون دیگری که در روند خواب نقش دارد، کورتیزول است. این هورمون به نام هورمون استرس نیز شناخته می‌شود. وقتی سطح کورتیزول بالا می‌رود، بدن کودک شما نمی‌تواند خود را خاموش کرده و به خواب برود. انجام فعالیت‌های بدنی قبل از خواب، قرار گرفتن در معرض نور و سر و صدای محیط همگی برای کودک استرس‌زا هستند. بنابراین برای تنظیم خواب کودکان تماس با این عوامل را قبل از خواب به حداقل برسانید.

محیط القا کننده خواب ایجاد کنید

بیشتر کودکان عادت دارند هنگام خواب در رختخواب‌شان عروسکی را بغل کنند. این در حالی است که برخی از اسباب بازی‌ها و عوامل محیطی ممکن است اثر سوء روی روند خواب داشته باشند. بنابراین ایجاد محیط آرامش‌بخش می‌تواند به کودک شما کمک کند تا بین روز و شب تمایز قائل شده و راحت‌تر بخوابد.

اتاق را کمی خنک نگه دارید

چرخه خواب فرزندتان فقط به نور یا فقدان آن بستگی ندارد. بلکه به درجه حرارت نیز حساسیت نشان می‌دهد. سطح ملاتونین به دمای داخلی بدن حساس است. اما دمای محیط نیز روی آن تاثیر می‌گذارد. بنابراین اتاق کودک را بیش از حد گرم نکنید. انتخاب حرارت معمولی یا کمی پایین برای اتاق خواب کودک موجب می‌شود که او راحت‌تر و عمیق‌تر بخوابد.

از کودکان در برابر ترس محافظت کنید

به جای ترساندن کودکان از موجودات عجیب و غریب، برای خواباندن‌شان می‌توانید یک اسباب بازی مخصوص بخرید و به آنها القا کنید که این اسباب خاص، شب‌ها از آنها محافظت می‌کند.

تمرکز روی خواب را کاهش دهید

درست مانند بزرگسالان، خاموش کردن مغز برای کودکان نیز می‌تواند دشوار باشد. به جای اینکه اضطراب آنها را با اصرار بیش از حد بر روی خوابیدن بیشتر کنید، روی ایده‌های آرامش‌بخش و آرام کردن بدن کودک تمرکز کنید.
قطعا با رعایت این چند نکته ساده می‌توانید در روند تنظیم خواب کودکان نقش مهمی داشته باشید.

نکات مهم و ساده برای سالم ماندن در دوران بازنشستگی

ورود به دوران بازنشستگی با تغییرات زیادی همراه است و زندگی و سلامت برخی از افراد را به شدت به خطر می‌اندازد. شاید به دلیل همین تغییرات عظیم است که بسیاری از افراد بازنشسته به مرور زمان به پرستار سالمند نیاز پیدا می‌کنند و مراقبت از آنها کار پیچیده‌ای می‌شود. در این مقاله توضیح می‌دهیم که چطور می‌توانید تغییرات این دوران را کنترل کنید. فراموش نکنید که برای سالم ماندن در دوران بازنشستگی باید قبل از تاثیرات آن بر روی زندگی فردی و اجتماعی‌تان وارد عمل شوید.

نکات مهم و ساده برای سالم ماندن در دوران بازنشستگی

 

روش‌های سالم ماندن در دوران بازنشستگی

زندگی در محیط مناسب

جایی که زندگی می‌کنید تاثیر زیادی روی سلامتی دارد. اگر می‌خواهید محیط زندگی‌تان هوای تمیزی داشته باشد، حتما از شهرهای بزرگ و صنعتی فاصله بگیرید و اطراف شهر را برای زندگی انتخاب کنید. با زندگی در این مناطق علاوه بر هوای پاک، مکان مناسبی نیز برای فعالیت بدنی دارید و می‌توانید هر روز صبح ورزش کنید.

استفاده از مواد غذایی سالم

به محض افزایش سن، به احتمال زیاد با مشکلات مرتبط با تغذیه مانند کاهش وزن یا کمبود ویتامین‌های خاص مواجه خواهید شد. بنابراین رعایت یک رژیم غذایی متعادل و پر از پروتئین، چربی و کربوهیدرات در دوران بازنشستگی از هر زمان دیگری اهمیت بیشتری دارد. مصرف غذاهای بسته‌بندی شده را کم کنید. چرا که این غذاها نمک زیادی دارند و می‌توانند فشار خون شما را بالا ببرند. بهترین رژیمی که برای این دوران وجود دارد رژیم غذایی به نام مدیترانه‌ای است که حاوی میوه‌های تازه، سبزیجات ، غلات سبوس‌دار و روغن زیتون می‌باشد.

خارج شدن از خانه

داشتن سبک زندگی فعال می‌تواند به شما کمک کند زندگی شادتر و طولانی‌تری داشته باشید و شانس ابتلای‌تان به برخی از بیماری‌ها مانند زوال عقل و آلزایمر کمتر شود. بنابراین برای سالم ماندن در دوران بازنشستگی سعی کنید دوستان جدید پیدا کنید؛ با یک گروه سالمند به سفر بروید یا دوستان قدیمی خود را در شبکه‌های اجتماعی پیدا کرده و دوباره با آنها تماس بگیرید. اگر به سرگرمی خاصی مانند کتاب خواندن، بافندگی یا باغبانی علاقه دارید، روی آن متمرکز شده و حتی برای یادگیری بیشتر در کلاس‌های آموزشی شرکت کنید.

خود مراقبتی

برای سالم ماندن در دوران بازنشستگی انجام معاینات منظم پزشکی ضروری است. در این معاینات پزشک با نظارت بر روی فشار خون و کلسترول می‌تواند به شما در جلوگیری از ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی کمک کند. برای محافظت از بدن در برابر آنفولانزا و سایر بیماری‌های واگیردار نیز باید واکسن‌های سالانه را تزریق کنید. برای زنان انجام دوره‌ای آزمایشات تشخیصی سرطان پستان و دهانه رحم ضروری است. برای مردان نیز باید آزمایش سرطان پروستات به صورت دوره‌ای انجام شود.

ورزش

فعالیت بدنی نه تنها سلامت بدن را تضمین می‌کند بلکه به شما کمک می‌کند تا با وجود افزایش سن بتوانید مستقل باشید و به پرستاری و نگهداری نیاز نداشته باشید. فعالیتی را که دوست دارید انتخاب کنید و به مدت طولانی آن را ادامه دهید. ورزش‌های هوازی مانند پیاده‌روی، شنا، یا حتی دویدن می‌تواند انرژی بیشتری به شما بدهند و ذهن‌تان را هوشیار نگه دارند؛ تمرین با وزنه یا باندهای کشی قدرت بدنی را افزایش می‌دهد و یوگا بدن را انعطاف‌پذیر نگه می‌دارد. اگر ورزشی که انتخاب کرده‌اید جدید است و تا کنون آن را انجام نداده‌اید، حتما در مورد آن با پزشک مشورت کنید.

تحریک ذهن

با افزایش سن، مغز شما هم دقیقاً مانند بدن به ورزش نیاز دارد. بنابراین برای سالم ماندن در دوران بازنشستگی کتاب بخوانید؛ پازل و جدول حل کنید؛ ساز بخرید و در کلاس‌های موسیقی شرکت کنید یا حتی یک سرگرمی قدیمی را انتخاب کنید. شرکت در کلاس‌هایی که به آنها علاقه دارید نیز برای این دوران بسیار مفید است. استفاده از سمت خلاقانه مغز، از طریق انجام فعالیت‌هایی مانند نقاشی کردن و باغبانی می‌تواند به سلامت ذهن کمک کند. انجام فعالیت‌های خلاقانه و بازی‌های ذهنی نیز حافظه و مهارت‌های حل مسئله را تقویت می‌کند.
متخصصان معتقدند که تنها با انجام این چند راه‌حل ساده می‌توانید دوران بازنشستگی شاد و سرحالی داشته باشید و از زندگی خود بیشتر لذت ببرید.

علت افسردگی سالمندان چیست و چطور می‌توانیم آن را درمان کنیم؟

افسردگی سالمندان یک اختلال روانی و عاطفی است که روی افراد مسن تأثیر می‌گذارد. احساس غم و اندوه زودگذر در بین همه افراد مسن طبیعی است. اما افسردگی پایدار بخش معمولی از پیری نیست.
به همین خاطر است که اعضای خانواده و حتی پرستار سالمند نیز باید با علائم این بیماری آشنا بوده تا بتوانند در اسرع وقت به بیمار کمک کنند. فراموش نکنید که افسردگی در بزرگسالان می‌تواند کیفیت زندگی آنها را کاهش دهد و ریسک عوارض را بالا ببرد.

علت افسردگی سالمندان

علت افسردگی سالمندان چیست؟

علت افسردگی در هر گروه سنی متفاوت است. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که این عارضه می‌تواند منشاء ژنتیکی داشته باشد. با این حال، عوامل بیولوژیکی، اجتماعی و روان‌شناختی نیز در افسردگی سالمندان نقش دارند.
برخی از مهم‌ترین علل افسردگی عبارتند از:

  • کمبود مواد شیمیایی مهم و انتقال دهنده‌های عصبی در مغز (مانند سروتونین و نوراپی‌نفرین)
  • سابقه خانوادگی افسردگی
  • مواجه شدن با وقایع آسیب‌زننده در زندگی، مانند قرار گرفتن در معرض سوء استفاده یا مرگ یکی از عزیزان

عوارض مرتبط با پیری نیز ممکن است منجر به افسردگی سالمندان شوند. این مشکلات می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • بی‌تحرکی
  • انزوا
  • فکر کردن به مرگ
  • بازنشستگی
  • مشکلات مالی
  • مصرف طولانی مدت دارو
  • مرگ دوستان و عزیزان
  • مرگ همسر
  • بیماری‌های مزمن

سالمند مبتلا به افسردگی چه نشانه‌هایی دارد؟

علائم افسردگی در همه گروه‌های سنی یکسان است. آنها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • غمگینی
  • احساس بی‌ارزش بودن
  • تحریک‌پذیری
  • خستگی
  • گریه کردن
  • بی‌تفاوتی
  • بی‌قراری
  • عدم تمرکز
  • بی‌خوابی یا پرخوابی
  • تغییر در اشتها
  • فکر کردن و صحبت کردن درباره خودکشی
  • تشدید دردهای جسمی

افسردگی اغلب علت درد جسمی در افراد مسن است. بدون این که زمینه بیماری خاصی را داشته باشند.

روش‌های درمان افسردگی سالمندان

دقیقاً همان‌طور که افسردگی هیچ علت واحد و مشخصی ندارد؛ درمان یکسانی نیز برای همه افراد مبتلا به این عارضه توصیه نمی‌شود. پیدا کردن یک روش درمانی مناسب برای افسردگی، اغلب به زمان نیاز دارد. اما درمان‌های رایجی که معمولا برای کاهش علائم این بیماری استفاده می‌شوند، شامل ترکیبی از دارو و ایجاد تغییر در شیوه زندگی هستند.
داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی عبارتند از:

  • مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRIs)
  • مهارکننده‌های بازجذب سروتونین-نوراپی نفرین (SNRIs)
  • داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای
  • مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)
  • بوپروپیون
  • میرتازاپین

تغییراتی که برای درمان افسردگی لازم است در زندگی افراد سالمند پیاده کنید نیز عبارتند از:

  • افزایش فعالیت بدنی
  • پیدا کردن یک سرگرمی یا فعالیت جذاب و جدید
  • ملاقات منظم با خانواده و دوستان
  • خواب شبانه کافی
  • رعایت یک رژیم غذایی متعادل و سالم

روش‌های بی‌شمار دیگری نیز وجود دارد که شما می‌توانید به عنوان پرستار سالمند از آنها برای درمان فرد مسن مبتلا به افسردگی استفاده کنید. به عنوان مثال هنر درمانی یکی از این روش‌هاست. هنر درمانی در واقع فرآیندی است که در آن احساسات بیمار به شکل خلاقانه بیان می‌شود. در روان درمانی نیز که از دیگر روش‌های کاهش علائم افسردگی است، سالمند با یک متخصص درمانگر در یک مکان خصوصی صحبت می‌کند.

زندگی با سالمندان مبتلا به افسردگی

افسردگی سالمندان می‌تواند مشکلات مرتبط با پیری را بدتر کند. بنابراین زندگی کردن با سالمندی که دچار این عارضه است، می‌تواند چالش برانگیز باشد. از طرفی این بیماری همیشه قابل تشخیص نیست. اما درمان مناسب و مراقبت اصولی از سالمند می‌تواند کیفیت زندگی او را تا حد زیادی بالا ببرد.
اگر نگران افسردگی والدین سالخورده خود هستید؛ بهتر است بدانید چگونه با سالمندان افسرده رفتار کنید و اینکه خانواده و نزدیکان فرد سالمند می‌توانند تاثیر عمیقی بر روی روحیه او داشته باشند. بنابراین اگر وظیفه مراقبت از سالمندان را به عهده پرستار گذاشته‌اید و خودتان توان نگهداری از سالمند را ندارید؛ حتما در این امر با پرستار همکاری کنید و هفته‌ای چند بار به والدین خود سر بزنید. در ضمن باید آنها را به درمان تشویق کنید و با دعوت از دوستان و نزدیکان بیمار، زندگی شادی برای او فراهم کنید.
در کنار تمام این موارد، نقش فردی که به عنوان پرستار از بیمار مراقبت می‌کند و تبحر و تخصص او در این زمینه نیز می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.
پرستار متخصص، به خوبی با علائم این بیماری آشناست و می‌تواند قبل از بروز عوارض خطرناک آن، اقدامات مراقبتی و درمان علامتی را برای بیمار انجام دهد. بنابراین به غیر از اعضای خانواده، دوستان و نزدیکان، پرستار سالمند نیز نقش مهمی در کنترل و درمان این بیماری دارد.